Voorjaarscursus 2013 weer van start

Op de locatie in Heerhugowaard gaat zondag 3 februari de voorjaarscursus weer beginnen. De trainingstijden zijn 09:30-10:45 uur. Alle cursussen zijn vertegenwoordigd. Starters, Advanced Level 1, Advanced Level 2, Advanced Level 3 en Masterclass. De trainers Edo Lemke, Willem Jan Kroon, Brent Braaksma, Jurgen Metselaar, Friso Buter, Joep Hulskes, Stef Tijsen en Patrick Wormhoudt zullen de trainingen verzorgen.

Vanwege hun studie aan het CIOS hebben Dennis Reus en Riemer Vogelzang de voorjaarscursus moeten overslaan. Emiel Olthof wordt komend seizoen trainer van AFC'34 zondag C1 en gaat helaas bij SoccerX afbouwen. Emiel zal wel op de achtergrond aanwezig blijven en daar waar nodig invallen.

Stef Tijsen is een student ALO en komt stagelopen. Zelf voetbalt Stef in de A1 van zaalvoetbalclub FC Marlène en speelt hij in het districtsteam West 1 onder 19 van de KNVB. Verder is hij geselecteerd voor het interregionaal team onder 19 en 21 van de KNVB. Dat Stef over goeie technische vaardigheden beschikt zal niet aan getwijfeld hoeven worden.

Patrick Wormhoudt is een ervaren techniektrainer en is tevens trainer geweest bij Roda'23 in Amstelveen. Patrick heeft het de afgelopen tijd even rustig aan gedaan, maar het begon toch weer te kriebelen. Patrick heeft ervaring met alle cursussen en is dus mulifunctioneel inzetbaar. SoccerX is blij dat hij de komende cursus erbij is.

We wensen Dennis en Riemer succes met hun studie aan het CIOS en Emiel heel veel succes als trainer bij AFC'34.

 

Gelukkig 2013

Het SoccerX team wenst iedereen een heel gelukkig, gezond en sportief 2013!

 

Grote opkomst bij clinic SVA in Assendelft

111 jeugdspelers van SVA Assendelft hadden zich in twee weken tijd aangemeld voor de gratis voetbalclinic op zaterdag 22 december 2012. SoccerX Academy kwam met maar liefst 7 trainers en 2 hulptrainers naar de voetbalclub. Edo Lemke, Mark Paludanus, Emiel Olthof, Willem Jan Kroon, Brent Braaksma, Friso Buter, Joep Hulskes en assistenten Jacey Lemke en Maxime Braaksma stonden klaar om de eerste groep de beginselen van de Wiel Coervermethode te laten ondervinden. Het toverwoord was: Herhalen, herhalen en nog eens herhalen. Om een beweging onder de knie te krijgen is al moeilijk genoeg en om deze goed onder de knie te krijgen lukt niet in 1 training.

09:30 uur was het de beurt aan de F-pupillen en een groep E-pupillen. Eerst even met z'n allen op de foto en daarna werden de spelers in groepen verdeeld. De warming up bestond uit de coördinatieladder. In het begin nog even rustig aan en na enkele minuten ging het al steeds sneller.

Na 10 minuten kregen alle spelers een bal. Er werd begonnen met de dribbel. Vaak gaat het hier al verkeerd. De bal wordt vooruitgeschoten en de speler rent er achteraan. Nu moesten de spelers de bal bij zich houden door bij elke stap de bal even aan te raken met de veter van de schoen (veterdribbel). Dit lukte lang niet bij alle spelers, maar door hier steeds op te hameren door de trainers ging dit gaandeweg steeds beter.

Verschillende bewegingen werden gedaan, zoals Inside Turn, Cruijff Turn, Step Over en Stop Turn. Als de speler hier nooit mee in aanraking is geweest was dit geen gemakkelijke opgave. De clinic is er ook voor bedoeld om de spelers te laten proeven hoe een techniektraining in elkaar zit. Alle trainers deden hun best om de spelers toch wat mee te geven. Binnen 30 minuten zag je dat het bij alle groepen al iets beter ging. In het begin hadden de meeste spelers er veel moeite mee en na een half uur zag je toch al verbetering.

De laatste 15 minuten werden ingeruimd voor 1-tegen-1 duels. De speler was verplicht eerst een aangeleerde beweging te maken en daarna kwam de verdediger in beeld die de bal probeerde af te pakken. SoccerX had 80 ballen en 24 doeltjes meegenomen en elk veldje had 4 doeltjes. 4 doeltjes om in te scoren, maar ook om te verdedigen. Best lastig, maar het lukte gelukkig vaak. Doelpunten maken is altijd leuk. Daar draait het uiteindelijk allemaal om. Om 10:45 uur waren de spelers klaar en stond de volgende groep klaar voor hun clinic.

11:00 uur was het de beurt aan de E- en D-pupillen. Deze werden verdeeld over 5 groepen, waarbij 1 groep na een korte techniektraining ook nog even konden afwerken op een platte Coerverdoel. Met dit platte doel kan aan beide kanten tegelijk op doel geschoten worden. Het zag er makkelijker uit dan in werkelijkheid bleek te zijn. De spelers waren het ook niet gewend en regelmatig liepen ze elkaar in de weg wat logisch is. Bij een hele cursus zie je dat met de week verbeteren en uiteindelijk zal de speler ook beter leren schieten.

Na ook hier wat basistechnieken te hebben geleerd werd er afgesloten met een 1-tegen-1 oefenvorm. Je kon zien dat deze spelers al ietsje ouder waren, want je zag soms mooie acties en dito doelpunten. Na afloop kregen ook deze spelers een mooie SoccerX flyer uitgereikt en voor diegene die zo'n techniektraining wel vaker zou willen doen is er een mogelijkheid om zich op te geven voor een hele cursus in het voorjaar 2013.

Jeugdvoorzitter Edwin Egthuijsen was ook de hele ochtend aanwezig en hij was erg onder de indruk van wat hij zag. Hij sprak de wens uit om SoccerX in de toekomst ook naar Assendelft te halen. SoccerX werd door hem bedankt voor deze extra activiteit die de jeugdspelers van SVA nog mooi konden meepakken en voor diegene die zich niet hadden opgegeven kon niet anders gezegd worden dat ze wel wat gemist hebben. Wie weet komen we volgend jaar nog een keertje terug.

 

Najaarscursus 2012 afgesloten op beide locaties

 

De najaarscursus op de locaties in Grootebroek en Heerhugowaard is succesvol afgesloten. De afsluiting in Grootebroek was op zondag 2 december. Trainers Tim Busschops, Marco Buitenhuis, Danny Blommestein en Edo Lemke hadden zich over de groepen verdeeld. Per groep kon er een mooie beker gewonnen worden. Na de coördinatieladder werden 1-tegen-1 duels uitgevochten. Na afloop werden de bekers uitgereikt aan de winnaars. Bij de Starters was dit Cyril Entjes. Bij de Advanced Level 2 was dit Mitchel Boots (zoon van oud FC Volendamspeler Mattieu Boots) en bij de Advanced Level 3 was dit Stef Kerkhoff. Elke speler kreeg om mooie medaille als herinnering en een certificaat met achterop het eindrapport.

Zondag 16 december was de beurt aan Heerhugowaard. Veel (groot)ouders stonden langs de kant of keken vanuit de prachtig versierde kantine van vv Reiger Boys naar de verrichtingen op het veld. Met 8 groepen werd er tegelijkertijd afgesloten. Eerst de warming up met 8 groepen naast elkaar op de coördinatieladder onder aanvoering van de trainers Edo Lemke, Emiel Olthof, Dennis Reus, Willem Jan Kroon, Brent Braaksma, Jurgen Metselaar, Friso Buter en Joep Hulskes. Trainer Riemer Vogelzang moest helaas verstek laten gaan.

Op 8 verschillende veldjes werden de 1-tegen-1 duels afgewerkt en soms ging het er erg fanatiek aan toe. Het was mooi om te zien hoe veel van de geleerde bewegingen ook daadwerkelijk in de praktijk werden gebracht. Het weer speelde mee en gelukkig ging het niet regenen.

Na afloop van dit 1:1 toernooi gingen alle groepen als experiment 4:4 en 5:5 spelen om de hele cursus af te ronden. De spelers vonden het heel leuk om dit te doen. Hierna werden aan de 8 winnaars de bekers uitgedeeld. Bij de Starters groep 1 was dit Max Visser. Bij de Starters groep 2 was dit Daan Pheiffer. Bij de Starters groep 3 was dit Davy Kleppe. Bij de Advanced Level 1 groep 4 was dit Kevin van Londen. Bij de Advanced Level 1 groep 5 was dit Martijn Witte. Bij de Advanced Level 2 groep 6 was dit Nikita Tromp. Bij de Advanced Level 3 groep 7 was dit Zer Bok en bij de Masterclass groep 8 was dit Jordi Gorter. Alle spelers spelers kregen ook hier een mooie medaille als herinnering en een certificaat met achterop het eindrapport. Door deze eindrapporten weten de spelers allemaal hoe ze het ervan afgebracht hebben. De trainers hadden voor elke speler nog een persoonlijk verhaaltje onderaan het eindrapport neergezet. Tijdens de kerstvakantie kunnen ze nog extra oefenen om uiteindelijk op zondag 3 februari weer goed van start te kunnen gaan tijdens de voorjaarscursus 2013. Fijne kerstdagen en een heel mooie jaarwisseling gewenst!

 

Clinic bij SVA in Assendelft

Zaterdag 22 december aanstaande komen de techniektrainers van SoccerX Academy naar het complex van SVA op de communicatieweg West 20by in Assendelft. SVA is de voetbalclub waar Daphne Koster, Nederlands beste voetbalvrouw, haar voetbalcarrière begon. SoccerX Academy gaat een clinic verzorgen voor F-, E- en D-pupillen. Hoofd Jeugdopleiding bij SVA en tevens techniektrainer bij SoccerX Academy, Mart van Geldorp, is de drijvende kracht hierachter. Op het complex van SVA is in 2009 een kunstgrasveld neergelegd waar in het weekend de wedstrijden worden gespeeld en door de weeks de trainingen verzorgd worden. Goeie voetballers bezitten een goeie techniek en SoccerX Academy wil de jeugd hiermee in aanraking laten komen. Deze clinic is voor alle F-, E- en D-pupillen van SVA. Het is afwachten hoeveel zich hiervoor zullen aanmelden. Het is al over ruim drie weken en we kunnen maximaal 144 plaatsen. Aanmelden via de website.

Tot zaterdag 22 december a.s. op het mooie kunstgrasveld van SVA in Assendelft.