Zwarte Pieten trotseren harde wind

In de loop van de ochtend zou het gaan stormen. SoccerX Academy heeft het eerste uur nog wel getraind, maar voordat de tweede training zou beginnen begon het steeds harder te waaien. Hierdoor hebben we besloten om deze training niet door te laten gaan. De spelers moeten per slot van rekening wel wat kunnen leren en met een bal die steeds wegrolt was dat geen doen. Training 9 wordt in z'n geheel volgende week zondag 2 december ingehaald

Zwarte Piet is het slechte weer wel gewend en met 4 zwarte Pieten kwamen ze de spelers verblijden met hun komst. Voetbalpiet was ook weer meegekomen, maar ook hij kon niet laten zien dat hij inmiddels over een betere techniek beschikte. Voetbalpiet had vorig jaar beloofd om in Spanje flink te oefenen, maar in Spanje waait het niet zo hard als vandaag op het voetbalveld. We hopen dat hij volgend jaar weer terugkomt als het wat beter weer is. Dan kan hij wel laten zien dat hij een betere voetballer geworden is!

De spelers kregen allemaal een flinke hand met pepernoten die ze tussendoor nog snel even konden oppeuzelen. De zwarte Pieten namen de tijd om met de groepen op de foto te gaan en vertrokken hierna naar het andere veld waar de kabouters van vv Reiger Boys aan het trainen waren. Tot volgend jaar!

 

Tussenrapporten bij de spelers bekend

De spelers hebben inmiddels de tussenrapporten digitaal thuisgestuurd gekregen en hebben kunnen lezen hoe ze ervoor staan. De eerste 4 moves zijn door de trainers beoordeeld en in de algemene opmerkingen hebben de trainers nog een verhaaltje neergezet, waarbij de spelers kunnen zien waar ze nog aan moeten werken om zichzelf nog meer te verbeteren en wat ze al best goed doen.

Afgelopen zondag was bij sommige spelers al te merken dat ze dit ter harte hebben genomen. Sommige spelers deden extra hun best om nog beter te worden. Dat is leuk om te zien en als de ouders dan ook trots langs de kant staan te kijken is dat extra mooi. De spelers kunnen de komende weken toewerken naar een mooi eindrapport en hebben nog even de tijd om thuis extra te oefenen op de mindere punten. We zullen zien wie uiteindelijk de meeste vooruitgang boekt!

 

Tussenrapporten in de maak

Na de eerste 5 trainingen wordt een tussenbalans opgemaakt. De spelers hebben de eerste 4 moves geleerd en tijdens de 5e training konden ze de trainers laten zien hoe goed ze deze al beheersen. In verschillende trainingsvormen kwamen deze moves aan bod en de ene speler kon het al aardig en de andere had er nog wat meer moeite mee. De trainer van SoccerX Academy geeft de spelers aan het einde van elke training de nieuwe move als huiswerk op. Thuis kan de speler deze dan extra oefenen. De spelers kunnen via een speciale inlogcode de moves nog eens op hun computer terug zien. In het ruim 3 minuten durende filmpje wordt nog eens stap voor stap uitgelegd hoe de move precies uitgevoerd moet worden. SoccerX verplicht de spelers niet om ook daadwerkelijk met het huiswerk bezig te zijn, maar de spelers die extra oefenen zullen ook de meeste vooruitgang boeken.

Eind van de week krijgt elke speler afzonderlijk het tussenrapport digitaal thuisgestuurd en weet de speler precies wat hij al goed kan en waar hij nog extra moet oefenen. De komende weken komen de 4 nieuwe moves aan bod en worden de eerste 4 moves niet vergeten. Tijdens de afsluitende training krijgen de spelers allemaal een certificaat met op de achterkant hun eindrapport. Dit is altijd een spannend moment voor de spelers. maar ze weten wel wat ze allemaal kunnen en wat nog niet. De spelers zullen allemaal vooruitgang boeken en als deze groot genoeg is zelfs doorstromen naar een moeilijker level. Een cursus overdoen geeft de speler de kans om de geleerde moves beter en vooral nog sneller uit te voeren waardoor hij het uiteindelijk in voldoende mate onder de knie krijgt. Allemaal de mailbox in de gaten houden de komende week!

 

Najaarscursus 2012 van start

Op de locaties in Heerhugowaard en Grootebroek is de najaarscursus van start gegaan. Alle cursussen: Starters, Advanced Level 1,2 en 3 worden gegeven en op de locatie in Heerhugowaard wordt gestart met de Masterclass Level 1. Bij elke cursus worden 8 verschillende moves geleerd op basis van de Wiel Coervermethode. Er wordt in kleine groepen getraind en elke speler heeft een eigen bal. Aan het einde van de training worden de geleerde moves in 1:1 duels uitgeprobeerd. Na afloop van de training krijgen de spelers een nieuwe move uitgelegd die ze de hele week kunnen oefenen. Ze worden hierbij begeleid door huiswerkfilmpjes, waar elke move stap voor stap wordt uitgelegd.De eerste 35 spelers hebben zich al weer aangemeld voor de voorjaarscursus 2013. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven door op deze link te klikken!

 

Nikita Tromp geselecteerd voor Jonger Oranje o12

altHet is Nikita Tromp gelukt om een plekje te veroveren in het eerste Jonger Oranje meisjesteam u12.   Zondag 10 juni was het zover. Voor het eerst werd er een Jonger Oranje dag georganisseerd voor alleen meisjes.

Lees meer...